Miesiące kwiecień i maj 2021 to w naszej szkole miesiące podnoszenia świadomości zdrowego żywienia. W związku z tym, poprosiliśmy uczniów klas I – III, aby wzięli udział w projekcie robienia wspólnej zdrowej książki kucharskiej.
Każdy kto chciał – mógł przynieść przepis ( również własnego pomysłu!) na zdrową i smaczną przekąskę bądź danie. Wielu uczniów zaangażowało się w ten projekt i przynieśli pięknie ozdobione przepisy na zdrowe przekąski i dania. Niektóre przepisy, tuż przed edukacją zdalną, były dostępne na tablicy przy wejściu do budynku przy ul. Żeromskiego. Po powrocie planujemy zebrać przepisy od dzieci, które jeszcze nie zdążyły się z nami podzielić swoimi pomysłami na zdrowe dania i przekąski, tak aby złożyć je wszystkie w jedną książkę kucharską dostępną w szkole.
Poniżej link dostępu do wszystkich przepisów naszych uczniów:
Miziak Małgorzata